‘Encante’, el procés de creació de Doorá&Vera

Carmen Doorá i Maria Vera han posat fil a l’agulla al seu procés creatiu. ‘Encante’ és el nom de l’espectacle que han començat a fer bullir des de la seva residència artística al Centre Cívic Besòs.

‘Encante’ té com a principal font d’inspiració la Petenera, un tipus de cant flamenc de lliure interpretació que històricament s’ha vist rodejat per una àurea de prejudicis i supersticions. En els cercles del flamenc, cantar, tocar o ballar la Petenera atreu la mala estrugança.

Són diverses les hipòtesis sobre l’origen de la Petenera. Probablement la més acceptada és aquella que n’atribueix l’autoria a una cantaora de Paterna de la Rivera (Cadis), anomenada Petenera, que visqué a finals del segle XVIII.

Carmen Doorá i Maria Vera beuen de la influència d’aquest personatge femení, de la seva  gran personalitat i magnestisme, de la seva sabiduria, amb l’objectiu de donar la volta a la seva mala sort i convertir-la en un autèntic encanteri, que elles anomenen ‘Encante’.

‘Encante’ camina en la direcció d’un espectacle musical en clau flamenca, una proposta multidisciplinar que es basa en el teatre ritual i la performance. Un espai màgic de creació (que no de re-creació) que pretén convidar el públic a sacrificar pors, vèncer prejudicis i tabús, fer visible allò invisible i facilitar un acte alliberador a mode de benedicció.

Doorá i Vera no estan soles en aquest viatge. La llista d’amics i col·laboradors que s’afegeixen a l’aventura no para de créixer. De moment compten amb Ángel ‘El Dorao’ (percussió i direcció musical), Sergio Muñoz Allué (guitarra), Pedro Pérez Medrano i Violeta Barrio (ball) i Antonio Moreno Alameda (cant), Natan Purzuel (música electrònica), David Rey (video-art), Neus Pallarès (producció executiva) i Noemí Tudela (ajudant de direcció).

Sant Agustí deia que qui canta prega dues vegades, i qui balla està més a prop de Déu. ‘Encante’ utilitza el cant i el ball flamenc per retrobar-nos amb l’espiritualitat col·lectiva. Us recomanem que ho seguiu de ben a prop!

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under Encante

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s