¡La catalana dice no!

Us presentem el tercer projecte que participa a l’ (in)fusionat 2013 desenvolupat per la companyia Compás Et Plume.

Es tracta d’una proposta escènica multidisciplinar que inclou dansa- flamenc, tango argentí i burlesque- teatre, titelles, audiovisuals i música en directe.

Assaig  abril Compás et Plume 007

Per començar a endinsar-nos en aquest projecte, us mostrem un fragment de la projecció amb imatges de la vaga i la repressió als burdels de la Patagonia Argentina l’any 1921. Aquest serà el tema central de l’espectacle que la companyia Compás et Plume estan desenvolupant al centre cívic Besòs, dins del projecte (in)fusiona’t 2013.

“Els peons rurals de Santa Cruz, s’aixequen en vaga reclamant el compliment dels acords laborals pactats a l’any anterior.

Les demandes eren simples només cercaven modificar les miserables i inhumanes condicions en que vivien.

Per acabar amb la vaga, va ser enviat el 10è Regiment de Cavalleria al comandament del Tinent Coronel Varela.

Entre 1921 i 1922 Varela va perseguir i afusellar a 1500 peons de camp que s’havien aixecat en vaga.

El 17 de febrer del 1922 al prostíbul “La Catalana” al Puerto de San Julián, finalitzada la matança, anava a ocorre l’única derrota dels vencedors. L’únic homenatge a tants obrers afusellats”. Assaig  abril Compás et Plume 024

Components:

Paula Eleonora Rossi és ballarina, espacialitzada en tango, formada a Buenos Aires, a l’Escola Argentina e Tango, amb mestres de la talla d’Aurora Lubiz, Luciano Bastos, Gabriela Elias, Diego Gauna, Monica Matera, Raúl Bravo i Demian Garcia, entre d’altres. Ha realitzat una formació complementària en “Técnica de ballet para bailarines de tango” amb Alejandro Biggio i també dos anys de formació al “Taller de técnica para actores” amb el director i dramaturg Omar Aíta.

Actualment cursa base tècnica per a ballarins a l’Escola Teo Barea de Barcelona i pren classes de tango per a estudiants avançats a l’escola “Milonga del mar”

Forma part de la companyia Los Piantaos, que presenta l’espectacle “Vuelvo al Sur” amb el que ha anat de gira per l’Estat Espanyol, el Francès, Holanda i Alemanya a l’estiu del 2012; i la companyia Compás et Plume , amb la que està desenvolupant l’espectacle “¡La catalana dice no!”

 Lionel Ulises Agra és músic, especialitzat en tango, amb una formació de més de deu anys a l’estudi d’acordió a piano com a instrument principal i d’altres instruments com el baix elèctric i la guitarra. És professor d’història format a la Universitat de Buenos Aires. Ha realitzat una formació complementària de dos anys al “Taller de tècnica per a actors” amb el director i dramaturg Omar Aíta.

També forma part de la companyia “Los Piantaos”, que presenta l’espectacle “Vuelvo al Sur” i és membre de la companyia Compás et Plume , amb la que està desenvolupant l’espectacle “¡La catalana dice no!”

Fátima Macías és ballarina, especialitzada amb flamenc i burlesque. Té més de deu anys de formació continua a la disciplina de flamenc amb els millors professors de l’àrea metropolitana de Barcelona i Jerez, complementada amb el clàssic contemporani, hip hop, salsa i dansa àrab. Ha participat en diversos espectacles de flamenc com a solista i cos de Ball de l’Estat Espanyol i Mèxic.

Actualment, exerceix com a professora de flamenc i burlesque a diferents centres de Barcelona. D’altra banda, participa en la creació de l’espectacle “La Pasión de Cristo”, dirigida per Paca García i també de la companyia Compás et Plume , amb la que està desenvolupant l’espectacle “¡La catalana dice no!”

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under General, La catalana dice no

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s