La Guada comença la seva residència

El projecte de suport a la creació (in)fusiona’t 2014, continua avançant amb força.

La companyia La Guada ha començat el seu treball de creació al centre cívic Besòs. La-Guada-II

Es tracta d’una creació col·lectiva amb seqüències coreogràfiques que exploren i deconstrueixen el cànon flamenc. Un collage de fragments encaixats com l’engranatge d’una màquina poètica dadaista. El cos del bailaor, el joc amb el ritme i la fondària del cant són l’impuls creatiu que, sense defugir la improvisació, invoca el duende en una recerca poètica amb l’espai i els materials.

El cos del bailaor s’activa com una membrana que es tensa i vibra amb el ritme. La complicitat i el joc amb el compàs i els sons de percussió que emeten materials inusuals, la fusió amb el cante i el diàleg amb el silenci, s’esllavissen per territoris tan heterogenis com el mite ancestral o la hibridesa del gest contemporani. En la memòria, l’esperit de Vicente Escudero, sempre present, i la dialèctica entre el rigor, la tradició i l’experimentació avantguardista.

Ball, ritme, veu, materials i espai, transiten pels plecs misteriosos de La Guada, en un camí de recerca que frisa per l’instant màgic i inexplicable de fluïdesa i plena comunió creativa.

La-Guada-ILa Guada

La companyia La Guada neix de la trobada de tres creadors inquiets (Moisès Maicas, director escènic; Toni Giró, artista plàstic, i Guille Vidal-Ribas, ballarí i coreògraf) amb el bailaor Jose Manuel Àlvarez i el món del flamenc. A partir de l’anàlisi de la personalitat polièdrica i l’obra de Vicente Escudero, l’equip s’endinsa en un procés de recerca en què el flamenc, la cultura popular i els moviments d’avantguarda es fonen en un espai d’exploració i llibertat artística. La indagació d’un llenguatge propi, radical i sense premisses prèvies, a partir dels elements primordials del flamenc (baile, cante i ritme) i les disciplines pròpies de cada un dels membres que integren el grup, és la idea bàsica a partir de la qual la companyia empren els seus projectes treballant col·lectivament.
En aquest procés de creació també s’incorporen Mónica Navarro “la Chicuela” (cantaora) i Lucas Balbo (percussionista).

Producció: Flamenco Projects.

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under La Guada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s