El projecte La Llorona es posa mans a l’obra!

Fa unes setmanes, el projecte La Llorona ha començat l’última de les residències de l’(in)fusiona’t 2014.

la lloronaLa Llorona, barreja conceptes i harmonies. La música d’aquest espectacle, beu dels antics, dels grans del gènere flamenc, com Chacón, La niña de los peines, Manuel Vallejo o Marchena, d’aquí la base sobre la que s’investiguen nous sons o diferents contextos rítmics. Juga a acompanyar-se d’instruments que trenquen amb el clàssic tàndem (guitarra i veu) del flamenc, amb l’acompanyament del contrabaix a la Vidalita de Marchena.
Versiona clàssics sud-americans com La Llorona la qual dóna nom al projecte, i forma part de la banda sonora de la pel·lícula La Estrella.
Però sobretot, amb La Llorona, Mariola Membrives busca apropar-se a la composició, amb cançons pròpies respectant l’ortodòxia però sense deixar de  cercar nous camins.

Mariola Membrives

mariola membrivesMariola Membrives cantant i actriu, establerta a Barcelona, cercant una manera pròpia de comunicar-se, troba un nou camí pel qual transita pel flamenc amb La Llorona. L’artista ha portat tota una vida de formació i investigació en les arts escèniques: dansa, teatre i música. Ha treballat des del clàssic espanyol i el ball flamenc, passant per l’art dramàtic, formant-se en escoles com la de Cristina Rota, Gina Piccirilli o Antonio Fava, després d’haver treballat al cinema, la televisió i musicals, arriba a Barcelona a completar la seva formació musical al Taller de Músics i la ESMUC. Becada per l’AIE i a l’excel·lència per la prestigiosa fundació Anna Riera, profunditza en el cant flamenc gràcies a professors de la talla de Juan Ramón Caro, Chiqui de la línia, Juan Manuel Cañizares, Chiquelo, Mayte Martin o Arcángel, entre d’altres i apropant-se a altres músiques com el jazz i la música contemporània.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Filed under La Llorona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s